Slide background

Atenció sanitària: rehabilitació i neurologia

Neuropsicologia


La neuropsicologia ofereix atenció a pacients i familiars afectats per alguna lesió o patologia del sistema nerviós central.

A través de l’administració d’un seguit de proves i entrevistes, el neuropsicòleg estudia els efectes que una lesió o funcionament anòmal del cervell causen sobre els processos cognitius (memòria, atenció, llenguatge, etc.), emocionals (ansietat, depressió, etc.) i del comportament (agitació, agressivitat, etc.).
A Endavant Neurorehabilitació atenem a aquells pacients que han patit una lesió al sistema nerviós central provocada, per exemple, per traumatismes cranioencefàlics (TCE), ictus o tumors cerebrals; i pacients amb deteriorament cognitiu lleu o afectats per malalties neurodegeneratives (Malaltia d’Alzheimer o Malaltia de Parkinson).

La neuropsicologia també té un paper important en la infància, és per això que tractem nens amb trastorns de l’aprenentatge (dislèxia, disgrafia, discalculia) o amb trastorns del comportament, així com a infants amb trastorns generalitzats del desenvolupament o amb dany cerebral adquirit, entre d’altres.


La nostra metodologia de treball es centra en el disseny d’un pla d’intervenció personalitzat amb l’objectiu d’estimular les àrees cognitives afectades. Per fer-ho, utilitzem diferents materials i eines:

  • exercicis de paper i llapis
  • jocs de manipulació
  • noves tecnologies com ordinadors i tauletes

Intervenim també en els aspectes conductuals i emocionals que poden aparèixer a conseqüència de la lesió o de la situació en la que es troba el pacient, sense deixar de banda els familiars dels pacients, els quals tenen un paper important en la seva rehabilitació.

Per més informació no dubti en posar-se en contacte sense cap compromís.

Endavant. Neurorehabilitació Girona.     650 726 010 / 972 20 44 44      endavant@neurorehabilitacio.cat     C/ Migdia, 130-132. Girona 17003.